Φτηνές απολύσεις, ποιοτικές προσλήψεις

Απρίλιος 23, 2008

 

 

ΟΥΡΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ επιχειρήσεις, ουρές ανέργων που, στο άκουσμα των νέων μέτρων για την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, θέλησαν να δηλώσουν το παρόν στις εξελίξεις.

Ποιες είναι οι εξελίξεις; Διαβάστε εδώ ένα πορισματάκι, μέρες πού ‘ρχονται να το φιλοσοφήσουμε. Και επειδή πίσω από τη φλυαρία και τη γλώσσα της νομολογίας κρύβονται οι παγίδες, προσέξτε το παρακάτω απόσπασμα:

 … σκόπιμο είναι να εξετασθεί από τους κοινωνικούς φορείς η εισαγωγή ρύθμισης αντίστοιχης με αυτή που ισχύει στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα οποία ο εργοδότης απαλλάσσεται από την υποχρέωση τήρησης προθεσμίας και καταβολής αποζημίωσης σε περίπτωση βαριάς και υπαίτιας αντισυμβατικής συμπεριφοράς του εργαζομένου.

Δηλαδή, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργοδότες θα απολύουν χωρίς να πληρώνουν αποζημίωση. Τρα λα λα. Πιο εύκολες οι απολύσεις. Πιο ευέλικτες βρε παιδί μου.

Αλλά το πόρισμα υπόσχεται και άλλα, όπως… ποιοτική μερική απασχόληση. Γιατί μέχρι σήμερα ο υπάλληλος που δούλευε 4ωρο ένιωθε στην απέξω και είχε κακή ψυχολογία. Αυτό πρέπει να αλλάξει: γι’ αυτό όσοι δουλεύουν πλήρες ωράριο πρέπει να νιώσουν λίγη ανασφάλεια για να ισοφαρίσουμε!

Advertisements

2 Σχόλια to “Φτηνές απολύσεις, ποιοτικές προσλήψεις”


  1. Έρχεται και η ελαστασφάλεια, ε; Αυτά θα μας φαίνονται παράδεισος σε σχέση με αυτά που ετοιμάζονται. Βέβαια, όπως λέει κάπου στο οικονομικό ένθετο της χθεσινής Ελευθεροτυπίας, στην Ελλάδα δεν παίρνει παραπάνω ευελιξία. Έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια.

  2. manos Says:

    Το ανανέωσα, Στέλιο, και τώρα είμαστε… ετεροχρονισμένοι.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: